Confirmación de jóvenes con el Cardenal Omella

Homilía Cardenal Juan Josep Omella (extracto)

El Cardenal Omella comenzó presentando el sacramento de la confirmación como un medio para unirnos a Jesús. A partir de una historia, animó a los jóvenes a conocer a Dios mediante la oración, presentándola como un dejarse mirar por Dios. La mirada de Dios es amor. Sentirse amado por Dios da paz, sentimiento de estar acompañado. Y eso es la oración. Dejar de lado la propia imaginación y los propios pensamientos para mirar a Dios y, sobre todo, dejarse mirar por Él. Es un mirar que cura, que sana a través del amor.

Invitó también a los jóvenes a ser testigos de Jesús. Jesús durante su estancia en la tierra hizo milagros y hacía realidad todo lo que el Señor le decía. “Ahora habéis de ser las manos, los ojos, los pies de Jesús para poder hacer lo mismo que Él en este mundo de hoy”.

Cuando el Espíritu Santo entró en los discípulos de Jesús les dio fuerzas para salir sin miedo a llevar a cabo su misión. Les entendían personas que no hablaban su misma lengua. Y eso era así porque lo que convierte no son las palabras, sino el Amor.

A través de nuestra vida en la familia, escuela, trabajo… hemos de desprender el buen olor de Cristo que es compasión, perdón, ayuda, vivir la comunión. “¡Qué más da que piense de una manera u otra, que sea de un país o de otro, que hable una lengua u otra…”

Terminó recordando un refrán italiano: “Si un pequeño hombre hace una pequeña obra en su pequeño pueblo con amor cambia el mundo. Como María” Cuando un cristiano hace una pequeña obra con amor, cambia el mundo. Finalizó pidiendo al Señor que cambie nuestra vida y a decirle Sí, como María.

Manifest dels joves

6 de juny de 2021

 

MANIFEST DE CONFIRMACIÓ

 

Senyor Cardenal i tots els que ens acompanyeu.

 

Avui ens presentem a tots vosaltres com un grup de creients que cerquem el creixement de la nostra fe, mitjançar el Sagrament de la Confirmació. 

 

Som la Carla, el Didier, la Fiona, el Mark, la Maria, la Maria Victoria, la Yanling, el Justin, i també, l’Alisson Micalea, el Jordy Alexander, el Cristan Santiago, la Britany Michelle, l’Eslizabeth, el Xavier Oriol, Josué, Lluis Alirio, la Raquel, la Wuendy, el Marco Antonio i la Lisez.

 

Ens hem estat preparant per aquest dia. Molts de nosaltres ho hem fet setmanalment,  amb les nostres catequistes, durant dos anys, i ho hem fet malgrat la situació de confinament per la pandèmia, per vídeo -conferència, per el què estem molt contents i contentes que hagi arribat aquest dia i volem compartir amb vosaltres la nostra alegria.

 

Ens declarem fidels a l’Església, i amb ella volem seguir el camí de Jesús. Per la qual cosa, hem volgut  rebre el Sagrament de la Confirmació, per afirmar la presencia, en nosaltres, de l’Esperit Sant que varem rebre en el baptisme, que ens ha d’ajudar a ser bon fills de Déu, nostre Senyor.

 

Tenim moltes ganes de viure els dons de l’Esperit Sant que ens han d’atorgar l’efusió, l’afecte i l’alegria, necessària per fer camí en la vida com a autèntics testimonis de Crist : Saber apreciar els bens celestials per damunt d’allò terrenal; Entendre l’ensenyament de Jesús; Conèixer els valors que ens faran preservar en la fe; Orientar-nos  a la virtut; Exercir la pietat; Vèncer al pecat; Honrar a Nostre Senyor.       

 

Per això, MANIFESTEM que volem continuar preservant en el camí de la nostra fe, comprometent-nos a ser bons cristians, a estimar als altres, a ajudar als més necessitats.

 

Us donen moltes gràcies, Senyor Cardenal i a tots vosaltres: pares, padrins, catequistes i mossèn Ramon, que ens feu costat en el nostre propòsit.

 

 

Desplaça cap amunt